Jikiden Reiki bij Reiki Centrum Thima

 

Jikiden Reiki

Jikiden Reiki behandelaars en leraren zijn officieel geregistreerd en gecertificeerd in Japan bij het Jikiden Reiki Kenkyukai. Als Jikiden Reiki Praktijk ben je gehouden aan strikte regels voor zowel behandelingen als in het geven van een Reiki cursus, dit geeft een garantie voor kwaliteit en kennis.

De oorspronkelijke benaming voor Reiki is: ‘Shin Shin Kaizen Usui Reki Ryoho’ en wordt als volgt in het Japans geschreven:
Shin
oftewel de ‘Usui Reiki Behandel Methode voor verbetering van lichaam en geest’.
Reiki is een niet religie gebonden behandelmethode, herontdekt en ontwikkeld door Mikao Usui sensei(1865-1926). Volgens de overlevering waren er voor de tweede wereldoorlog meer dan een miljoen Reiki behandelaars in Japan. Na de oorlog, in het proces van modernisering die het land doormaakte, leek Reiki totaal verdwenen. Niettemin heeft Reiki zich verspreid tot in het Westen en sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw heeft Reiki geleidelijk aan weer aan populariteit gewonnen in Japan.

Dr. Chujiro Hayashi Sensei, één van Usui Sensei vooraanstaande studenten, heeft bijgedragen aan de verspreiding van Reiki naar het Westen door zijn studente in Hawaï, Dr. Hayashi Sensei heeft Reiki ook aan talloze studenten in Japan geleerd. Eén van hen was mw. Chiyoko Yamaguchi Sensei. Zij leerde Reiki rechtstreeks van dr. Hayashi Sensei eind jaren ‘ 30 van de vorige eeuw en heeft het haar hele leven beoefend. Eind jaren ’90 begon haar zoon, Tadao Yamaguchi Sensei, Reiki seminars te geven, gebaseerd op het voorbeeld van de Reiki seminars van dr. Hayashi Sensei, waaraan zijn moeder Chiyoko Sensei nu ruim 70 jaar geleden aan deelgenomen had.

Tadao Yamaguchi Sensei doet zijn uiterste best om deze behandelmethode, deze grote erfenis, door te geven aan diegenen die het willen leren. Reiki is een vorm van healing door energie. Het werkt op het fysieke en psychische niveau van het lichaam door het zelfherstellend vermogen dat de mens van nature bezit, te reactiveren. Een Reiki behandeling wordt door een behandelaar gegeven die Reiki energie ontvangt vanuit het universum/de kosmos. Door eenvoudig de handen neer te leggen op het lichaam van de ontvanger geeft de behandelaar de energie door. Reiki is heilzaam voor mensen met een slechte gezondheid om deze te helpen verbeteren, maar ook voor gezonde mensen om die goede gezondheid te behouden.

Voor mijn registratie in Japan klik hier