Wat is Reiki 

 

Reiki

“De levenskracht die inherent is aan alle wezens, het is voelende levensenergie. Het doordringt alles en iedereen”. Reiki is een natuurlijke uitgezonden energie die vanuit het universum via het fysieke lichaam uit alle wezens stroomt. Zo leerde ik het van Tadao Yamaguchi Sensei en Frank Arjava Petter sensei.

Reiki is ook de naam van de Japanse kunst, om door middel van je handen energie door te geven met kans op verbetering van je gezondheid waarop Frank wijst en die iedereen kan leren.
Mikao Usui (1865-1926) herontdekte Reiki tijdens het vasten en de meditatie van 21 dagen op de berg Kurama in Kyoto, Japan.

Oorspronkelijk noemde Mikao Usui sensei Reiki:
‘Shin Shin Kaizen, Usui Reiki Ryoho “. De betekenis hiervan is: ‘Usui Reiki behandel methode voor verbetering van lichaam en geest’. Reiki is niet gebonden aan welke religie dan ook.

Usui sensei richtte ook de eerste Reiki organisatie op en trainde een aantal van zijn studenten om het niveau van leraar te kunnen bereiken.
Dr. Chujiro Hayashi Sensei, één van Usui Sensei vooraanstaande studenten, heeft bijgedragen aan de verspreiding van Reiki naar het Westen door zijn studente in Hawaï, Dr. Hayashi Sensei heeft Reiki ook aan talloze studenten in Japan geleerd.

Eén van hen was mw. Chiyoko Yamaguchi Sensei. Zij leerde Reiki rechtstreeks van dr. Hayashi Sensei eind jaren ‘ 30 van de vorige eeuw en heeft het haar hele leven beoefend. Eind jaren ’90 begon haar zoon, Tadao Yamaguchi Sensei, Reiki seminars te geven, gebaseerd op het voorbeeld van de Reiki seminars van dr. Hayashi Sensei, waaraan zijn moeder Chiyoko Sensei nu ruim 70 jaar geleden aan deelgenomen had. Tadao Yamaguchi Sensei doet zijn uiterste best om deze behandelmethode, deze grote erfenis, door te geven aan diegenen die het willen leren. Tadao Yamaguchi Sensei noemt deze vorm van REIKI  JIKIDEN REIKI